Behandlingar

Här finner du information om behandlingarna jag utför. Välkommen med din bokning!

Klassisk massage

Massage är en behandling av kroppens mjukdelar med syfte att påverka både kroppsliga och emotionella faktorer. Klassisk massage är en svensk behandlingsform som är känd och väletablerad världen över. Den klassiska massagen är djupgående och fungerar både läkande, förebyggande och lugnande. Massage används vid muskelspänningar, träningsvärk och öka blodcirkulationen, och som avslappning. Behandlingen anpassas efter dina specifika problem eller önskningar.

Strain and counterstain

Vilolägesbehandling är en metod där man med hjälp av ömma punkter och bekväma lägen diagnostiserar och behandlar spänningar i hela kroppen. Den ömma punkten används för att lokalisera var spänningen sitter. Därefter för man kroppen in i ett läge av största möjliga komfort. Denna metod är behaglig och smärtfri.

Lotorpsmetoden

Lotorpsmetoden är en mycket effektiv metod för att behandla andningsproblem. Metoden bygger på behandling av andningsmuskulaturen och hemövningar som syftar till att lära patienten att andas på rätt sätt. Vanligtvis så räcker det med 3-4 behandlingar med ca 3 veckors mellanrum, beroende på hur allvarligt problemet är.

Lotorpsmetoden är varumärkesskyddad och får bara användas av godkända terapeuter. Vill du läsa mer kan du besöka Janne Karlssons hemsida Lotorpsmetoden. Det är Janne som är upphovsmannen till metoden.

Kinesiology tejpning

Det är ett enkelt sätt att behandla för att optimera kroppens funktion under återhämtning men används mest för att lindra smärta och optimera rörelsefunktionen. Den reducerar även ödem och inflammation. Tejpen skickar en ny information till hjärnan via receptorerna i huden och med hjälp av den nya informationen ändras signalen och kroppen tolkar den på ett annat sätt. Enkelt förklarat så talar tejpen om för hjärnan när rörelsen är rätt och när den är fel.

Företagsmassage

Med dagens ensidiga och statiska arbeten så är det många företag som väljer att ha en företagsmassör. Massage ger positiva effekter på livskvaliten, lindrar och förebygger stress samt ger avslappning, vilket ger friskare och mer välmående medarbetare. Massage kan även på sikt minska sjukfrånvaron. Vilket passar ditt företag? Det finns olika lösningar för hur det hela går till, en del företag vill att massören kommer till företaget och andra företag vill att personalen själv bokar en tid och går till massörens praktik. Massage är avdragsgillt och behöver inte förmånsbeskattas, det går även att finansiera massagen med friskvårdsbidrag.
Är du intresserad av en egen massör på jobbet?